TRANSFĂGĂRĂȘAN

TRANSFĂGĂRĂȘAN

Din Făgăraș se spune că a coborât Negru Vodă. În zilele noastre, din Făgăraș coboară înspre Curtea de Argeș impresionanta șosea ce străbate cei mai înalți munți din România, Munții Făgărașului: Transfăgărășanul.

Dincolo de peisajele superbe, drumul găzduiește două monumente dedicate eforturilor uriașe implicate în construcția sa: Poarta Geniștilor și Poarta Întâlnirii. Milioane de tone de rocă au fost dislocate de geniștii români, folosind peste 6000 de tone de dinamită! Lucrarea drumului a fost începută din ambele capete, cele două echipe de construcții întâlnindu-se la 16 august 1971 la cota 1600.

Drumul are 833 de podețe, 28 de viaducte și 5 tuneluri. Cel mai lung tunel traversează întreg muntele Paltinul și măsoară 884 de metri, câștigându-i două recorduri: cel mai lung tunel din țară și tunelul situat la cea mai mare înălțime din țară.

Transfăgărășanul reprezintă un motiv de mândrie pentru România și o atracție turistică de valoare în sine. Este considerat unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume. Merită parcurs! Țineți cont de restricțiile de circulație: drumul este deschis între lunile iunie și octombrie, limita de viteză este de 40 km / h, iar adaptarea vitezei la condițiile de mediu este obligatorie, datorită fenomenelor meteorologice.

Trăiește fascinația trecerii munților pornind de la Hotel Subcarpați, din Curtea de Argeș sau poposind aici la capătul drumului.